pannekaker.jpg

Grunnoppskrift pannekaker

Middag for 4 personer

 
Handleliste for 4 personer
4 stk. egg
3 dl hvetemel
5 dl melk
 
Ingrediensene under blir ikke handlet
½ ts salt
 
Slik gjør du:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre.
Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
 
Tips:
Kan bruke 50/50 siktet og sammalt hvetemel for litt sunnere pannekaker.
Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing.
Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert.
Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.
 
Viktig:
Vi handler pakker/poser tilnærmet det mål som står i oppskriften,
benytter du deg av flere mattips pass på at du ser over handlelisten så du ikke får flere pakker/poser enn nødvendig