karamellpudding.jpg

Karamellpudding

Karamellpudding er en vinner på dessertbordet og det er ikke vanskelig å lage. Et tips til en vellykket pudding er å være tålmodig når du lager karamellen. Karamellpuddingen må lages minst et døgn i forveien.

 
Handleliste til 4 personer
 2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl matfløte
4 stk. Egg             
1 stk. vaniljestang
 
Ingrediensene under blir ikke handlet
50 g sukker
8 ss sukker (til karamell)
 
Slik gjør du:
Lag karamell: Sett en 1 liters form på en middels varm plate, tilsett sukkeret. Det tar litt tid før sukkeret smelter og brunfargen kommer, vær tålmodig, ikke rør i sukkeret. Etter hvert som sukkeret karamelliseres, vend på formen slik at sukkeret blir jevnt smeltet. Drei til slutt på formen slik at karamellen blir jevnt fordelt. Sett til avkjøling.
Kok opp fløte, sukker og vanilje. Avkjøl og bland inn halvpisket egg. Eggene må ikke vispes for mye, for da blir puddingen pipete (små-hullete). Sil blandingen over i formen.
Stekes i vannbad på nederste rille i ovnen, på 120 ° C i ca. 2 timer.
Avkjøl puddingen i formen i minst 1 døgn. Løs puddingen med en skarp, varm kniv og hvelv på serveringsfat.
 
Tips:
Karamellsausen, som er igjen i formen, kan serveres som den er eller blandes med pisket kremfløte.
 
Viktig:
Vi handler pakker/poser tilnærmet det mål som står i oppskriften,
benytter du deg av flere mattips pass på at du ser over handlelisten så du ikke får flere pakker/poser enn nødvendig